All Categories
Featured
Table of Contents
3 Ziekenhuiszorg Met name huisartsen, apothekers, verloskundigen en thuiszorgverpleegkundigen hebben voor hun patiënten regelma tig met ziekenhuizen te maken. Dat is het geval bij individuele patiënten voor wie ziekenhuiszorg wenselijk of noodzakelijk is. Bij opname neemt de specialist de regie over. In het geval van poliklinische zorg blijft de regie meestal in handen van de huisarts of verloskun dige. Thuisverpleging Weert.
Een zorgprogrammatische aanpak op basis van de zorgstandaard omvat ook zorg van de tweede lijn. Heb ik recht op een zorgbudget?. Bijvoorbeeld in de vorm van consultatie of diagnostisch onderzoek. - Substitutie van zorg Hieronder verstaan we verplaatsing van zorg van de tweede naar de eerste lijn. Ofwel helemaal naar de eerste lijn ofwel ergens tussenin onder eerstelijns-, tweedelijns- of gezamenlijke regie (anderhalvelijns- of transmurale zorg). Palliatieve zorg Sint-Gillis-Waas.
Zorgverzekeraars zijn, vanwege de risi coverevening, slechts beperkt risicodragend voor de kosten in de tweede lijn en geheel voor de kosten in de eerste lijn. Er ontbreken dus prikkels om de zorg over te hevelen. Zorgverlening Bornem. Voorbeelden -- ‘Zorg in de GOED, alleen naar het ziekenhuis als het echt moet’. Palliatieve zorgverlening. In Ridderkerk zijn niet alleen eerstelijnszorg verleners onder één dak te vinden, maar ook de polikliniek van het ziekenhuis.
De eerstelijnsverloskun dige vervult hierin een poortwachterfunctie. In het kraambed neemt de eerstelijnsverloskundige de zorg weer over. Zorgverlening Oudenaarde. Er zijn verschillende samenwerkingsinitiatieven waarin de eerste en tweede lijn samenwerkingsafspraken met elkaar maken, zoals bij een verloskundig samenwerkingsverband of een geboortecentrum - Wat is een transmurale zorg?. Een betere samenwerking tussen partijen in de verloskundige keten is nodig met als doel de uitkomsten op het gebied van de geboortezorg te verbeteren.
De aanbevelingen van de stuurgroep zwangerschap en geboorte aan de minister van VWS zijn hierbij richtinggevend. Het instrument van risicoselectie is in het najaar van 2010 herzien (Thuisverpleging Windham). 3. 4 Verpleeg- en verzorgingshuiszorg voor ouderen Steeds meer ouderen blijven thuis wonen (Hoeveel bedraagt de mantelzorgpremie?). Dat impliceert dat de intramurale ouderenzorg deels wordt verplaatst naar de eerste lijn.
Het draagvlak voor zorg thuis is dan veel groter en de mogelijkheden uitgebreider. Palliatieve zorg Bornem. Landelijk worden initiatieven genomen om deze zorg in de thuissituatie gestructureerd aan te pakken. De overheid heeft hiervoor het Nationaal Programma Ouderenzorg geïnitieerd (zie hoofdstuk 7). De samenwerkende eerste lijn neemt zelf ook steeds meer initiatieven gericht op ouderen (Palliatieve zorgverlening).
Het ondersteuningsprogramma W+W+Z Maak het samen! helpt bij het ontwikkelen van een integraal plan van aanpak en bundelt goede voorbeelden. -- De visie op wonen-welzijn-zorg van de gemeente die onder meer kan leiden tot woonservicegebieden waarin ou deren kleinschalig wonen en voorzieningen op maat krijgen. -- De experimenten met samenwerkingsvormen van huisartsen met andere zorgverleners in verzorgingshuizen (ver pleeghuisarts, apotheker, enzovoorts) onder de noemer Gedeelde zorg (Zorgverlening De Klinge).
-- Technologische ontwikkelingen die het mogelijk maken om opname van ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen te verminderen of uit te stellen (zie 1. 5). 3. 5 Geestelijke gezondheidszorg Sinds de eerste lijn ongeveer tien jaar geleden werd aangewezen als de frontlinie waar de meeste psychische problema tiek zou moeten worden opgevangen, zijn diverse initiatieven gerealiseerd die hieraan een bijdrage moeten leveren.
Deze HBO-geschoolde ondersteuners hebben taken op het gebied van intake en diagnostiek, verwijzing en (het onderhou den van) contacten binnen de eerste lijn en met de tweede lijn. Zorgverlening Waasmunster. De ROS’en hebben middelen gekregen om de ontwik keling en implementatie van poh-ggz te ondersteunen en te werken aan een sterke eerstelijns-ggz - Hulp- en zorgverlening (Thuisverpleging Weert).
Kies voor zorgverlening van Thuisverpleging Bornem (Klein Brabant)Latest Posts
Wat Doet Een Stoma
Thebe Praktische Thuisbegeleiding
Helder Thuishulp Achterhoek